Cursussen

Provinciale steunpunten voor dorpshuizen

In Nederland zijn acht provincies met een steunpunt voor dorpshuizen: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Limburg. Door op een provincie te klikken op het kaartje op de homepage van deze website komt u op de websites van de steunpunten.

Cursussen

Een activiteit van de meeste steunpunten is het aanbieden van cursussen. Een cursus is een bijeenkomst waar een deskundige informatie deelt met cursisten. Soms leidt een cursus op voor een certificaat, in dat geval wordt er een examen afgenomen.
Sommige provincies bieden veel cursussen aan, andere geen of weinig. Sommige succesvolle cursussen worden in meerder provincies gegeven. Het actuele aanbod vindt u op de websites van de provinciale steunpunten, zie het kaartje op de homepage.

Inspiratie

Omdat het actuele aanbod van cursussen bij de provinciale steunpunten beperkt is en u misschien op zoek bent naar het bestaan van een specifieke cursus, vindt u onderstaand een overzicht van het cursusaanbod van alle provinciale steunpunten van de afgelopen jaren. Als u daar een cursus aantreft die uw interesse heeft, maar die op dit moment niet wordt aangeboden, kunt u het beste contact opnemen met het steunpunt in uw eigen provincie. Misschien ziet uw steunpunt een mogelijkheid de betreffende cursus in uw provincie aan te bieden of wordt er een andere oplossing gevonden waardoor u geholpen bent.

Overzicht cursussen per provincie:

Provincie Cursus Dagdelen Vakdiploma
Drenthe Sociale Hygiëne 3 Ja
  BHV basis en herhaling 2 Ja
  Boekhouden 2 Nee
  Geldzorgen, zorgen voor geld 1 Nee
  Marketing voor dorpshuizen 3 Nee
Fryslân Sociale Hygiëne 3 Ja
  Gastheerschap voor beheerders ? Nee
  Geldzorgen, zorgen voor geld 1 Nee
Groningen Sociale Hygiëne 3 Ja
Boekhouden 2 Nee
  Geldzorgen, zorgen voor geld 1 Nee
Gelderland Marketing voor dorpshuizen 3 Nee
Sociale Hygiëne 3 Ja
Noord-Brabant Training voor beheerders 6 ?
Noord-Holland Facebook voor dorpshuizen 1 Nee
Marketing voor dorpshuizen 3 Nee
Overijssel Geen
Limburg Geen