Dorpshuis van het jaar nu ook in Gelderland

In navolging van Drenthe is er nu ook een verkiezing dorpshuis van het jaar van start gegaan in Gelderland. Sinds 21 april jl. is de website www.dorpshuisvanhetjaar.nl online. Dorpshuizen in Gelderland kunnen meedingen naar de titel dorpshuis van het jaar. Iedereen mag zijn of haar dorpshuis opgeven, of je nou bezoeker, beheerder, bestuurder of bewoner bent! Er wordt door een kundige jury gekeken naar de inzendingen, waarbij op verschillende criteria wordt beoordeeld welke zes dorpshuizen doorgaan naar finale.

De winnaar krijgt niet alleen mooi gedenkplaatje voor op de gevel. Angelique Krüger van Omroep Gelderland zal verslag doen van de wedstrijd en komt langs bij de zes beste dorpshuizen. Tijdens acht afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, krijgen zij uitdagingen om te laten zien waarom zij de titel verdienen.

Ieder dorpshuis dat meedingt krijgt een presentje, maar de dorpshuizen die doorgaan naar de tweede ronde krijgen elk 750 euro,-.  De winnaar ontvangt €2.500,- en een eindfeest ter waarde van €3.000,-!

De verkiezing is mede mogelijk gemaakt door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, provincie Gelderland en Omroep Gelderland.

De verkiezing dorpshuis van het jaar vindt op dit moment al plaats in Drenthe. Kijk hier voor meer informatie.