MFC De Spil in Gasselternijveen verkozen tot dorpshuis van het jaar in Drenthe

MFC De Spil is gekozen tot Drents ‘dorpshuis van het jaar’. Dat werd bekend gemaakt in het pand van RTV Drenthe in Assen. Er waren vijf finalisten van wat begon met 22 aanmeldingen. Dat waren naast MFC De Spil, dorpshuis ’t Anker in Hollandscheveld, ’t RAShuys in Roderesch, dorpshuis Roessinghschool in Elp en ’t Neie Punt in Ruinen. Dorpshuis De Spil wint in totaal 2250 euro. De overige finalisten krijgen elk 750 euro.

De vijf finalisten gaven een presentatie van vijf minuten waarin zij het publiek moesten overtuigen waarom zij de titel verdienen. Dat deden ze door middel van een film, VLOG, PowerPoint of lied. MFC De Spil had een humoristisch filmpje gemaakt waarin de diverse functies in het dorpshuis goed in beeld waren gebracht. Na de presentaties mochten de jury en de aanwezige dorpshuizen een stem uitbrengen.

Volgens juryvoorzitter Gerard Rijker heeft De Spil zich in de afgelopen twee jaar ontwikkeld tot een waar centrum van Gasselternijveen. “In het MFC ontstaat spontaan uitwisseling tussen groepen en bezoekers van alle leeftijden. Het is een sociale ontmoetingsplaats voor Gasselternijveen. Er is een goede samenwerking met overheden, verenigingen, bewoners en ondernemers”, aldus de jury. Een voorbeeld van goede samenwerking is de sociale huiskamer.

Kijk voor meer informatie over de verkiezing dorpshuis van het jaar in Drenthe op de website van de BOKD.