Appeltjes van Oranje 2024

Voor de 22e editie van de Appeltjes van Oranje is het Oranje Fonds op zoek naar projecten waarbij mensen (deelnemers en vrijwilligers) samen actief aan de slag gaan om eenzaamheid te verminderen. Unieke, creatieve, betekenisvolle initiatieven die recht doen aan de behoefte van mensen om samen te komen, elkaar te zien en gelijkwaardig te zijn. Elk jaar reikt het Oranje Fonds de Appeltjes van Oranje uit aan drie sociale projecten in Nederland en de Cariben. De prijs, voor elk van de drie winnaars, bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van €25.000. Het geld kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief. De prijzen worden uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde.

Thema 2024: Eenzaamheid verminder je samen! 

Het thema van 2024 is ‘Eenzaamheid verminder je samen!’ Eenzaamheid kan iedereen overkomen; een gevoel van gemis door het ontbreken van contact met mensen met wie je iets kunt ondernemen. Emotionele eenzaamheid door het missen van een hechte, intieme band met één andere persoon, meestal de levenspartner. Of eenzaamheid die zich uit in het gevoel dat je er niet toe doet.  

Hoe doe je mee? 

Om kans te maken op een Appeltje van Oranje kunnen organisaties en projecten zichzelf voordragen. Dit kan van maandag 15 januari tot en met vrijdag 23 februari 2024

Kijk voor meer informatie en voorwaarden en de wijze van aanmelden op:

Appeltjes van Oranje