MFC Zevenhuizen verloot elektrische auto

Stichting MFC Zevenhuizen (provincie Groningen) zet in de loop van dit jaar een verloting op touw met een elektrische auto als hoofdprijs.

Naast deze verloting wordt ook nog een veiling georganiseerd. Daarbij gaan artikelen onder de hamer die door ondernemers uit Zevenhuizen beschikbaar worden gesteld. De acties zijn bedoeld om geld in te zamelen voor de aanleg van het toekomstige multifunctioneel centrum. De bouw van dit MFC moet direct na de zomer beginnen. Met de bouw is bijna 3 miljoen euro gemoeid. het leeuwendeel (2,5 miljoen) komt uit subsidie van de gemeente Westerkwartier. De provincie Groningen draagt 3,5 ton bij. Van de dorpsgemeenschap wordt nog eens anderhalve ton verwacht.

Voorzitter Richard Kobes van stichting MFC Zevenhuizen meldt dat er werkgroepen in het leven zijn geroepen die broeden op geldinzamelingsacties. In navolging van sportverenigingen in Marum en Eenrum die eerder verlotingen organiseerden met vakantiebungalows als hoofdprijs, kiezen de initiatiefnemers voor een elektrische auto als inzet.  “Net de veiling richten we ons vooral op inwoners van Zevenhuizen. Maar met de verloting mikken we op deelnemers uit het hele land”, zegt hij.

Bron: Dagblad van het Noorden d.d. 4 januari 2020