Barmedewerker

Onderstaande opsomming van taken is een voorbeeld.

Vóór de dienst c.q. opening:

  • afsluiten alarmbedieningskastje met hangslotje uit kassa (bij overlast door jongeren)
  • openen tussendeur van hal (bij toiletten) naar gang (bij cursusruimten)
  • openen tussendeur tussen keuken en voorraadruimte
  • openen lamellen (’s-zomers bij veel zon)
  • controle barvoorraad en eventueel bijvullen
  • aanzetten afwasmachine
  • aanzetten koffieapparaat
  • ventilator op de juiste stand zetten
  • kassa gereedmaken
  • openen kraantje spoelapparaat en controle reinheid hiervan
  • koffie zetten, eventueel kopjes en mandjes gereedzetten
  • controle van gereserveerde ruimten aan de hand van zalenplanning
  • lichtkrant aanzetten (stekker in) indien veel bezoekers (naar eigen inzicht)

Tijdens de dienst:

  • regelmatig opruimen van gebruikte kopjes, glazen, volle asbakken
  • gebruikt meubilair terug (laten) zetten op organieke plaatsen
  • eventuele ernstige vervuiling door veroorzaker(s) laten opruimen
  • regelmatig controleren van reinheid bar, keuken, enz.
  • afwas(sen) draaien en vaat opruimen
  • uitsluitend dienstdoende medewerkers achter de bar
  • overigen toegang tot magazijn naast bar en keuken na toestemming barmedewerker
  • uitgifte en inname van benodigde sleutels vanuit sleutelkast voorraadruimte
  • controleren van gebruikte ruimten op reinheid, defecten en juiste inrichting (schets)

Na de dienst:

  • bar en spoelbakken reinigen, water spoelapparaat verversen en kraantje spoelapparaat dichtdraaien
  • asbakken ledigen in asopvangbak en niet direct in afvalbak
  • gebruikte CD’s en dergelijke opruimen en alle apparatuur uitschakelen (controle TV niet op stand-by !)
  • barvoorraad en koffiemandjes aanvullen
  • koffie-apparaat en afwasmachine uitschakelen (bij sluiten na alle activiteiten van die dag)
  • afvalbakken ledigen indien hierin etensresten aanwezig zijn
  • lege emballage opruimen en sorteren
  • eventueel meubilair op organieke plaatsen terugzetten
  • controle(met sleutel) op sluiting nooduitgangen tegenover bar en deur naast bestuurskamer en in cursusruimten
  • ventilator op laagste stand zetten
  • ’s-zomers bij veel verwachte zonneschijn, lamellen van ramen sluiten
  • eventuele bestellingen op whitebord in voorraadruimte noteren
  • kas opmaken (1x bon in koker, 1 x in postkast bestuur) en uitschakelen
  • tussendeuren sluiten tussen keuken en voorraadruimte en van hal (bij toiletten) naar gang (bij cursusruimten)
  • lichtkrant uitzetten (stekker uit) indien aangezet
  • controle op openstaan verwarmingsradiatoren (herfst/winter)
  • controle op aanstaan van ventilatorkasten (2x)
  • verlichtingen doven