Onderstaande opsomming van taken is een voorbeeld.
Vóór de dienst c.q. opening:
- afsluiten alarmbedieningskastje met hangslotje uit kassa (bij overlast door jongeren)
- openen tussendeur van hal (bij toiletten) naar gang (bij cursusruimten)
- openen tussendeur tussen keuken en voorraadruimte
- openen lamellen (’s-zomers bij veel zon)
- controle barvoorraad en eventueel bijvullen
- aanzetten afwasmachine
- aanzetten koffieapparaat
- ventilator op de juiste stand zetten
- kassa gereedmaken
- openen kraantje spoelapparaat en controle reinheid hiervan
- koffie zetten, eventueel kopjes en mandjes gereedzetten
- controle van gereserveerde ruimten aan de hand van zalenplanning
- lichtkrant aanzetten (stekker in) indien veel bezoekers (naar eigen inzicht)
Tijdens de dienst:
- regelmatig opruimen van gebruikte kopjes, glazen
- gebruikt meubilair terug (laten) zetten op organieke plaatsen
- eventuele ernstige vervuiling door veroorzaker(s) laten opruimen
- regelmatig controleren van reinheid bar, keuken, enz.
- afwas(sen) draaien en vaat opruimen
- uitsluitend dienstdoende medewerkers achter de bar
- overigen toegang tot magazijn naast bar en keuken na toestemming barmedewerker
- uitgifte en inname van benodigde sleutels vanuit sleutelkast voorraadruimte
- controleren van gebruikte ruimten op reinheid, defecten en juiste inrichting (schets)
Na de dienst:
- bar en spoelbakken reinigen, water spoelapparaat verversen en kraantje spoelapparaat dichtdraaien
- gebruikte CD’s en dergelijke opruimen en alle apparatuur uitschakelen (controle TV niet op stand-by !)
- barvoorraad en koffiemandjes aanvullen
- koffie-apparaat en afwasmachine uitschakelen (bij sluiten na alle activiteiten van die dag)
- afvalbakken ledigen indien hierin etensresten aanwezig zijn
- lege emballage opruimen en sorteren
- eventueel meubilair op organieke plaatsen terugzetten
- controle(met sleutel) op sluiting nooduitgangen tegenover bar en deur naast bestuurskamer en in cursusruimten
- ventilator op laagste stand zetten
- ’s-zomers bij veel verwachte zonneschijn, lamellen van ramen sluiten
- eventuele bestellingen op whitebord in voorraadruimte noteren
- kas opmaken (1x bon in koker, 1 x in postkast bestuur) en uitschakelen
- tussendeuren sluiten tussen keuken en voorraadruimte en van hal (bij toiletten) naar gang (bij cursusruimten)
- lichtkrant uitzetten (stekker uit) indien aangezet
- controle op openstaan verwarmingsradiatoren (herfst/winter)
- controle op aanstaan van ventilatorkasten (2x)
- verlichtingen doven